Бисквитена торта в чашки

май 17, 2018



Необходими продукти

200 гр. обикновени бисквити
1,3 л. прясно мляко
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. пудра захар
есенция ванилия
100 гр. шоколад
4 яйца

Начин на приготвяне

1. Разбих яйцата и захарта с миксер.
2. Добавих 1 и 1/2 ч.ч. прясно мляко, 
    брашното и пудрата захар, миксирах.
3. Намалих котлона на средна температура,
    сложих останалото мляко на котлона да заври.
4. Малко преди да заври,
    започнах да добавям яйчената смес 
на тънка струйка, при непрекъснато бъркане.
5. Когато кремът започне да се сгъстява,
    вече може да го премахнем
и ароматизираме с ванилията.
    Гъстотата трябва да е приблизително
като тази на бозата,
    може би една идея по-гъста, 
но достатъчно рядка, за да могат да се 
напоят бисквитите добре.
    Не знам дали обясних добре, надявам се. 
6. Ако се получат бучки, няма проблем 
    - миксерът идва на помощ. :)
7. Начупих си бисквитите, подготвих чашки.
8. Още докато е горещ крема,
    започваме да сглабяме тортата.
9. На дъното на всяка чашка сложих първо крем,
    след това няколко начупени бисквити, отгоре пак крем,
    така докато изпълня чашката.
10. След като привърших със сглобяването,
      оставих настрана да изстине.
11. Поръсих с нарязан шоколад за завършек. :)

P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук група - тук.
       ... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към шоколада, нали?!
 :)

You Might Also Like

0 коментара

Popular Posts

Представена публикация

Над нещата

Някъде там. На високо. Над целия град. Над всички проблеми. Над всички хора. Над нещата. Някъде там. Където...

Google+ Followers