Бисквитена торта в чашки

май 17, 2018


Необходими продукти

200 гр. обикновени бисквити
4 яйца
1,3 л. прясно мляко
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. пудра захар
есенция ванилия
100 гр. шоколад

Начин на приготвяне

1. Разбих яйцата и захарта с миксер.
2. Добавих 1 и 1/2 ч.ч. прясно мляко, 
    брашното и пудрата захар, миксирах.
3. Намалих котлона на средна температура,
    сложих останалото мляко на котлона да заври.
4. Малко преди да заври,
    започнах да добавям яйчената смес на тънка струйка,
    при непрекъснато бъркане.
5. Когато кремът започне да се сгъстява,
    вече може да го премахнем и ароматизираме с ванилията.
    Гъстотата трябва да е приблизително като тази на бозата,
    може би една идея по-гъста, но достатъчно рядка, 
    за да могат да се напоят бисквитите добре.
    Не знам дали обясних добре, надявам се. 
6. Ако се получат бучки, няма проблем 
    - миксерът идва на помощ. :)
7. Начупих си бисквитите, подготвих чашки.
8. Още докато е горещ крема,
    започваме да сглабяме тортата.
9. На дъното на всяка чашка сложих първо крем,
    след това няколко начупени бисквити, отгоре пак крем,
    така докато изпълня чашката.
10. След като привърших със сглобяването,
      оставих настрана да изстине.
11. Поръсих с нарязан шоколад за завършек. :)

P.S. Заповядайте в моята сладка група във Фейсбук - тук.
       Целта ми е да създам най-голямата сладка група,
       независимо дали става въпрос за здравословни,
       вегански, вегетариански или съвсем нормални рецепти със захар,
       която да е сладка не само на снимки, но и на приказки.
       Щастие, хармония и сладост!

You Might Also Like

0 коментара

Popular Posts

Представена публикация

Над нещата

Някъде там. На високо. Над целия град. Над всички проблеми. Над всички хора. Над нещата. Някъде там. Къде...

Google+ Followers