Постни пълнени тиквички


Необходими продукти

1,5 кг. тиквички (3 бр. в моя случай)
2 малки моркова
1 зелена чушка
1 глава лук
1 к.ч. ориз
черен пипер
сух копър
олио
сол

Начин на пруготвяне

1. Измих тиквичките, премахнах дръжките и дупетата им,
    нарязах ги на 3 равни части.
2. С помощта на малка лъжичка издълбах всяка част,
    но не напълно (оставих дъното на тиквичката по-дебело).
3. Подредих всички части в намаслена тавичка.
4. След това измих, почистих и нарязах останалите зеленчуци
    на дребно, както и вътрешността на тиквичките.
    (отцедих месото на тиквичките, посолих и оставих настрана)
5. Намаслих леко дълбок тиган с олио, 
    добавих лука и чушките, след това морковите,
    оставих да се задушат като ги бърках периодично.
6. Накрая добавих тиквичките (отново отцедени) и ориза, 
    разбърках за около 3-5 минути, долях 2 чаени чаши вода.
7. Оставих сместа да ври, разбърквах от време на време,
    когато започна да се сварява ориза, добавих и подправките.
8. През това време загрях фурната на 180 градуса.
9. Когато оризът и морковите станаха почти готови, 
    водата - поизвряла, започнах да пълня тиквичките,
    които бях намаслила с четчица отвътре,
    а вие не забравяйте да ги посолите, иначе ще са безвкусни.
  *Аз лично настъргах малко пармезан в сместа 
    и стана много вкусно.
11. Сипах малко вода при тиквичките - около 1 пръст.
12. Пекох ги една идея по-ниско от средата на фурната,
      за около 50 минути.

Много вкусни стават, а и супер ефектни,
защото са като пънчета - малки и кокетни. :)

P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук група - тук.
       ... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към храната, нали?!

Няма коментари