Печен патладжан с доматен сос

юни 22, 2018




Необходими продукти

2 патладжана
5 глави лук
2 зелени чушки
2 с.л. зехтин
черен пипер
чубрица
сол
пармезан

За соса

1/2 кг. домати
1 глава лук
2 моркова
2 чушки
магданоз
4 с.л. захар
2 с.л. зехтин
черен пипер
сол

Начин на приготвяне

1. Измих и нарязах патладжаните на кръгчета,
    с дебелина около 1 см.
    и ги оставих в студена солена вода.
2. Лукът и чушките почистих и нарязах на кръгчета,
    горе долу със същата големина като патладжаните.
3. Отцедих патладжаните и сложих всички зеленчуци 
    в тавичка, овкусих със зехтин и подправки.
4. Пекох ги в предварително загрята фурна на 200 градуса
    за около 50 минути.
5. Сосът приготвих като запържих лука в зехтина,
    след което добавих останалите продукти, 
    подправките и варих до сгъстяване.
    (В моя случай използвах домашни консерви с домати,
    в които имаше настърган морков, чушка и магданоз.)
    Ако не ви се намират такива консерви,
    може да използвате нарязани домати - 
    пресни или от консерва, настъргани моркови, 
    нарязани на ситно зелени чушки и магданоз за свежест.
    Като, когато използвам пресни продукти,
    аз запържвам чушките заедно с лука,
    след което добавям останалите продукти.
6. При сервирането добавям от доматения сос 
    към патладжаните и настъргвам пармезан.

Да ви е сладко! :)

P.S. Заповядайте в моята сладка група във Фейсбук - тук.
       Целта ми е да създам най-голямата сладка група,
       независимо дали става въпрос за здравословни,
       вегански, вегетариански или съвсем нормални рецепти със захар,
       която да е сладка не само на снимки, но и на приказки.


       Щастие, хармония и сладост!

You Might Also Like

0 коментара

Popular Posts

Представена публикация

Над нещата

Някъде там. На високо. Над целия град. Над всички проблеми. Над всички хора. Над нещата. Някъде там. Къде...

Google+ Followers