Необходими продукти
2 патладжана
5 глави лук
2 зелени чушки
2 с.л. зехтин
черен пипер
чубрица
сол
пармезан
За соса
1/2 кг. домати
1 глава лук
2 моркова
2 чушки
магданоз
4 с.л. захар
2 с.л. зехтин
черен пипер
сол
Начин на приготвяне
1. Измих и нарязах патладжаните на кръгчета,
с дебелина около 1 см.
и ги оставих в студена
солена вода.
2. Лукът и чушките почистих и нарязах
на кръгчета,
горе долу със същата
големина като патладжаните.
3. Отцедих патладжаните и сложих всички
зеленчуци
в тавичка, овкусих със
зехтин и подправки.
4. Пекох ги в предварително загрята
фурна на 200 градуса
за около 50 минути.
5. Сосът приготвих като запържих лука в
зехтина,
след което добавих
останалите продукти,
подправките и варих
до сгъстяване.
(В моя случай използвах
домашни консерви с домати,
в които имаше настърган
морков, чушка и магданоз.)
Ако не ви се намират
такива консерви,
може да използвате
нарязани домати -
пресни или от консерва,
настъргани моркови,
нарязани на ситно зелени
чушки и магданоз за свежест.
Като, когато използвам
пресни продукти,
аз запържвам чушките
заедно с лука,
след което добавям
останалите продукти.
6. При сервирането добавям от доматения
сос
към патладжаните и
настъргвам пармезан.
Да ви е сладко! :)
P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук
група - тук.
... защото
всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към храната, нали?!
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към храната, нали?!
Няма коментари