Маймунски хляб - солен


Необходими продукти

1 ч.ч. топла вода
1 пакетче суха мая
2 ч.л. захар
350 гр. брашно тип 650
200 гр. сирене
2 ч.л. сол
1 яйце
микс сухи подправки
1/2 ч.ч. зехтин

Начин на приготвяне

1. В дълбок съд изсипваме 1 ч.ч. топла вода, 
1 пакет суха мая и 2 с.л. захар - 
разбъркваме и оставяме настрана докато 
маята шупне - около 15 минути.
2. Пресяваме брашното, добавяме солта и разбъркваме.
3. След като маята е шупнала - добавяме я към брашното,
    както и яйцето и 3 с.л. от зехтина
4. Омесваме меко, еднородно и еластично тесно,
    което поставяме в набрашнена купа, 
    покрита със стреч фолио и няколко кърпи отгоре.
5. Оставяме тестото в топла стая да втаса
за час и половина.
6. Разделяме тестото на около 25 равни топчета,
    всяко, от които по 40 гр.
7. Всяко топче разстиламе с големината на длан,
    с помощта на пръсти.
8. В центъра слагаме натрошено сирене 
    и отново дооформяме като топче, 
    което потапяме в сместа от зехтин и сухи подправки.
9. Така процедираме и с останалото тесто.
10. Подреждаме в голяма тава,
оставяйки малко разстояние
      между всички топчета, за да могат да втасат отново.
11. Тавата покриваме със стреч фолио
и оставяме във фурна
      на 50 градуса - за повторно втасване около час.
12. Хлебчето изпичаме на 200 градуса за около 30 минути.


Мнооооооого меки, ароматни и вкусни!
Страшно лесно се отделят една от друга и са страхотни!

P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук група - тук.
       ... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към храната, нали?!


 :)

Няма коментари