Необходими продукти
1 ч.ч. топла вода
1 пакетче суха мая
2 ч.л. захар
350 гр. брашно тип 650
200 гр. сирене
2 ч.л. сол
1 яйце
микс сухи подправки
1/2 ч.ч. зехтин
Начин на приготвяне
1. В дълбок съд изсипваме 1 ч.ч. топла вода,
1 пакет суха мая и 2 с.л. захар -
разбъркваме и оставяме настрана докато
маята шупне - около 15 минути.
1 пакет суха мая и 2 с.л. захар -
разбъркваме и оставяме настрана докато
маята шупне - около 15 минути.
2. Пресяваме брашното, добавяме солта и
разбъркваме.
3. След като маята е шупнала - добавяме
я към брашното,
както и яйцето и 3 с.л.
от зехтина
4. Омесваме меко, еднородно и еластично
тесно,
което поставяме в
набрашнена купа,
покрита със стреч фолио и
няколко кърпи отгоре.
5. Оставяме тестото в топла стая да
втаса
за час и половина.
6. Разделяме тестото на около 25 равни
топчета,
всяко, от които по 40 гр.
7. Всяко топче разстиламе с големината
на длан,
с помощта на пръсти.
8. В центъра слагаме натрошено
сирене
и отново
дооформяме като топче,
което потапяме в сместа
от зехтин и сухи подправки.
9. Така процедираме и с останалото
тесто.
10. Подреждаме в голяма тава,
оставяйки малко разстояние
между всички
топчета, за да могат да втасат отново.
11. Тавата покриваме със стреч фолио
и оставяме във фурна
на 50 градуса - за
повторно втасване около час.
12. Хлебчето изпичаме на 200 градуса за
около 30 минути.
Мнооооооого меки,
ароматни и вкусни!
Страшно лесно се отделят една от друга
и са страхотни!
P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук
група - тук.
... защото всичко, от което се нуждаем е
любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от
тази към храната, нали?!
:)
Няма коментари