Пилешка супа

Необходими продукти

2 цели пил. бутчета
4 картофа
3 моркова
1 гл. лук
спагети/фиде
черен пипер
олио
сол

За застройката

1 жълтък
4 с.л. кисело мляко

Начин на приготвяне

1. Сварявам бутчетата в подсолена вода.
2. Почиствам и нарязвам на ситно зеленчуците.
3. В малко олио задушавам първо лука,
    след което добавям морковите и картофите.
4. Разбърквам и добавям прецедения пилешки бульон,
след като вече пилето е сварено.
5. Оставям да къкри до сваряването на зеленчуците.
6. През това време отстранявам кожата
и костите от пилето,
    накъсвам го на малки късчета,
овкусявам го с пипер и сол.
7. Когато зеленчуците са готови,
добавям малко начупени спагети,
    ако нямам фиде, и оставям още малко на котлона,
за да омекнат.
8. След като всичко е сварено, добавям пилето,
    изключвам котлона и изчаквам супата да изстине.
9. Застройката правя като разбивам жълтъка
с киселото мляко.
10. Започвам да добавям от супата в купичката
със застройката, разбърквам,
докато се изравни температурата,
      изливам застройката в супата и сме готови.

Класика в жанра!
Колкото по-простичко, толкова по-вкусно.
Поднасям с лимонче и щипка пипер.
Няма такъв страхотен домашен вкус!

P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук група - тук.
       ... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към храната, нали?!