Необходими продукти
3 големи яйца
1 ч.ч. кафява захар
1/3 ч.ч. прясно мляко
1/4 ч.ч. олио
1 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
200 гр. грозде
краве масло
Начин на приготвяне
1. Разбиваме с миксер яйцата и захарта.
2. Добавяме пресятото брашно, бакпулвера,
прясното мляко и олиото,
след което отново разбиваме с миксер.
3. След като измием гроздето,
разрязваме го на 2 през средата,
отстраняваме му семките.
*Или просто използваме такова, което няма семки.
4. В намаслена и набрашнена тава
изливаме сместа и подреждаме
половинките гроздови зърна
със срязаната страна надолу.
5. Печем в предварително загрята фурна
на 180 градуса за 20 минути.
6. Когато сладкишът е готов,
намазваме с масло отгоре,
завиваме със стреч фолио,
оставяме да омекне.
*При поднасянето го залях със сос,
който приготвих по следния начин:
изчистих от семките няколко гроздови зърна,
отново разрязани през средата,
сложих малко захар и кокосово масло в касерола,
загрях на котлона всичко,
докато се образува червеникав сос.
Много мек, ароматен и сочен!
Силно препоръчвам!
P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук група - тук.
... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към храната, нали?!
3 големи яйца
1 ч.ч. кафява захар
1/3 ч.ч. прясно мляко
1/4 ч.ч. олио
1 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
200 гр. грозде
краве масло
Начин на приготвяне
1. Разбиваме с миксер яйцата и захарта.
2. Добавяме пресятото брашно, бакпулвера,
прясното мляко и олиото,
след което отново разбиваме с миксер.
3. След като измием гроздето,
разрязваме го на 2 през средата,
отстраняваме му семките.
*Или просто използваме такова, което няма семки.
4. В намаслена и набрашнена тава
изливаме сместа и подреждаме
половинките гроздови зърна
със срязаната страна надолу.
5. Печем в предварително загрята фурна
на 180 градуса за 20 минути.
6. Когато сладкишът е готов,
намазваме с масло отгоре,
завиваме със стреч фолио,
оставяме да омекне.
*При поднасянето го залях със сос,
който приготвих по следния начин:
изчистих от семките няколко гроздови зърна,
отново разрязани през средата,
сложих малко захар и кокосово масло в касерола,
загрях на котлона всичко,
докато се образува червеникав сос.
Много мек, ароматен и сочен!
Силно препоръчвам!
P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук група - тук.
... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към храната, нали?!
Няма коментари