Сладкиш с грозде

Необходими продукти

3 големи яйца
1 ч.ч. кафява захар
1/3 ч.ч. прясно мляко

1/4 ч.ч. олио
1 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
200 гр. грозде
краве масло

Начин на приготвяне

1. Разбиваме с миксер яйцата и захарта.
2. Добавяме пресятото брашно, бакпулвера,
    прясното мляко и олиото, 

след което отново разбиваме с миксер.
3. След като измием гроздето,
    разрязваме го на 2 през средата,

отстраняваме му семките.
    *Или просто използваме такова, което няма семки.
4. В намаслена и набрашнена тава
    изливаме сместа и подреждаме
    половинките гроздови зърна 

със срязаната страна надолу.
5. Печем в предварително загрята фурна
    на 180 градуса за 20 минути.
6. Когато сладкишът е готов,
    намазваме с масло отгоре,
    завиваме със стреч фолио,
    оставяме да омекне.

*При поднасянето го залях със сос,
който приготвих по следния начин:
изчистих от семките няколко гроздови зърна,
отново разрязани през средата,
сложих малко захар и кокосово масло в касерола,
загрях на котлона всичко,
докато се образува червеникав сос.

Много мек, ароматен и сочен!
Силно препоръчвам!

P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук група - тук.
       ... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към храната, нали?!

Няма коментари