Яхния от нахут и праз

Необходими продукти

1 консерва нахут (около 500 гр.)
4 картофа
3 моркова
3 стръка праз лук
червен пипер
черен пипер
сол

Начин на приготвяне

1. Измих картофите добре, нарязах ги.
    Аз използвах пресни, така че не ги белих.
2. Морковите измих, обелих и наситних.
3. Праз лука почистих и нарязах на ситно.
4. В нагорещена тенджерка сипах малко олио,
    след което добавих праз лука и го задуших.
5. След като омекна, добавих картофите и морковите.
6. Разбърках, добавих едва-две лъжици червен пипер
    и оставих така на котлона за минутка-две.
7. Напълних тенджерката с вода и оставих да ври.
8. След това добавих черен пипер и сол.
9. Когато зеленчуците омекнаха,
    прибавих отцедения от консервата нахут.
10. Махнах от котлона и сервирах с лют пипер.

Бърза, лесна и икономична манджа, 
но пък много вкусна! 

P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук група - тук.
       ... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към храната, нали?!



Няма коментари