Гъбена супа с карфиол

Необходими продукти

1 гл. лук (малка)
2 скилидки чесън
2 моркова
1 гл. целина (малка)
200 гр. гъби (печурки)
400 гр. карфиол
1 к.ч. прясно мляко
1 к.ч. ориз
2 с.л. масло
1 жълтък
олио
мащерка
маточина
черен пипер
сол

Начин на приготвяне

1. Почистваме всички зеленчуци и ги наситняваме. 
2. В много малко олио и 1 с.л. масло, 
задушаваме лука и чесъна.
3. Добавяме гъбките, малко черен пипер, 
сол и останалото масло.
4. След малко добавяме и морковите и целината.
5. Оставяме да се позадушат около 5-10 мин. 
и доливаме с вода.
6. Когато супата заври, овкусяваме и опитваме.
7. След като зеленчуците са поомекнали, 
    добавяме ориза и накъсания на малки розички карфиол.
8. Оставяме докато омекнат и последните 2 добавки.
9. Когато супата е готова, махаме от котлона,
    застройваме със смес от 1 к.ч. пр. мляко и 1 жълтък.

Много вкусна и богата супичка! :)

P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук група - тук.
       ... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към храната, нали?!



Няма коментари