Пукани люти чушки

Необходими продукти

люти чушки "рибки"
сух копър
захар сол
чесън
оцет
олио

Начин на приготвяне

1. В сух тиган запичате чушките от всички страни,
    като внимавате да не ги препечете.
    Трябва да имат черничко тук там.
2. След като са готови, сложете ги в затворен съд,
    за да се задушат и да омекнат.
3. Пригответе си малки бурканчета.
4. Нарежете чесъна на тънки филийки.
5. Смесете олио, захар, копър и сол в малка купичка.
6. Когато започнете да пълнете бурканчетата,
    намествайте добре чушките и ги сбутвайте една в друга.
7. Сложете по 1-2 с.л. от сместа в бурканчето,
     няколко парченца чесън и долейте с оцет
     до ръба на бърканчето, след което затворете плътно.
Може да разклатите бурканчето, за да се уверите,
че всичко е равномерно разнесено.

Аз лично използвах около 300 гр. чушки,
2 с.л. сух копър, 1 ч.л. сол и 4 с.л. захар.
Олиото беше около 1/2 ч.ч, а чесъна - 3 скилидки.
Успях да напълня 3 малки бурканчета.

Като цяло всичко зависи от количеството чушки,
които искате да направите.
Всички подправки са на вкус, 
като аз заложих на по-голямо количество захар,
за да станат сладко-лютиви.

И сме готови с още една зимнинка! :)

P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук група - тук.
       ... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към храната, нали?!


Няма коментари