Мусака

Необходими продукти

1/2 кг. кайма
600 гр. картофи
2 моркова
2 зелени чушки
1 глава лук
1 консерва домати
червен пипер
черен пипер
чубрица
кимион
сол

За заливката

1 яйце
2 с.л. кисело мляко
1 ч.ч. вода
15 с.л. брашно

Начин на приготвяне

1. Почистваме на нарязваме на ситно
    лука, чушките, морковите и картофите.
2. Задушаваме лука и чушката в малко олио,
    след което добавяме морковите и картофите.
3. Бъркаме непрекъснато за около 3-4 мин.,
    след което следва каймата, предварително овкусена
    със сол, черен пипер и кимион.
4. Бъркаме непрекъснато докато каймата не се раздроби
    и позапържи, след което добавяме червения пипер.
5. Когато вече каймата е посготвена, 
добавяме консервата домати,
    доливаме с вода - малко над самата смес.
6. Подправяме с чубрица и оставяме да ври.
7. Когато зеленчуците започнат да поомекват и
    водата е поизвряла, прехвърляме в сместа в тавичка.
8. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса,
    за около 40 мин. - докато картофите и морковите омекнат.
9. Малко преди всичката вода да е извряла 
    и когато вече мусаката е готова,
    я заливаме с хомогенно разбитата смес.
10. Запичаме докато се образува хубава червеникава коричка.

*Хубаво е котлонът през цялото време 
да е на по-ниска степен,
  за да не загарят продуктите.
*Консервата домати, която използвах, 
беше домашна, около 250 - 300 гр.

P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук група - тук.
       ... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към храната, нали?!