Телешко варено


Необходими продукти

600 гр. телешко
6 картофа (средно големи)
4 моркова (средно големи)
1 гл. лук (голяма)
1 с.л. олио
2 с.л. масло
1 с.л. оцет
2 с.л. сол
черен пипер

Начин на приготвяне

1. Нарязах на парчета телешкото,
    сложих го в тенджерка, пълна със студена вода,
    оставих на котлона да заври.
2. Когато започна да се образува малко пяна,
    добавих 1 с.л. сол и 1 с.л. оцет.
3. През цялото време отпенвах с лъжица.
4. Когато телешкото започна да ври силно,
го оставих известно време и след това
    прецедих бульона в нова тенджерка,
    измих старата и върнах отново телешкото там,
    намалих котлона и го оставих да ври под похлупак.
5. Когато месото започна вече да се сварява,
    добавих нарязаните на едро зеленчуци,
    маслото и олиото, малко сол и черен пипер
    и отново оставих на котлона
    до пълното сваряване на продуктите.

Телешкото варено стана много вкусно и бистро,
горещо, с парче лимон и магданоз - чудно! :)

* Може би около 4-5 часа ми отне цялостното варене,
  като през по-голямата част котлонът беше на много ниска степен.
* Ако намерите целина - задължително добавете,
   тъй като аз ходих в сигурно над 5 маркета и никъде нямаше.
* Като цяло е важно да не оставяте телешкото без надзор,
докато заври хубаво и да му махате пяната непрекъснато.

P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук група - тук.
       ... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към храната, нали?!



Няма коментари