Необходими продукти
2 яйца
1/2 ч.ч. захар
1/3 ч.ч. мед
2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 с.л. какао
1 с.л. масло
канела
Начин на приготвяне
1. Разбих с тел яйцата и захарта до побеляване,
добавих разтопения мед и разбърках отново.
2. Следва 1 ч.ч. пресято брашно, какаото
и бакпулвера - отново бъркане с тел.
3. Добавих още 1/2 ч.ч. брашно,
започнах да разбърквам сместа с лъжица.
4. Накрая изсипах на плота и доомесих с останалото брашно.
5. Оформих малки топчета, с големината на орех,
които натиснах леко с длан, за да станат плоски
*дланите ми бяха намаслени за по-лесно оформяне.
6. Пекох в загрята на 180 градуса фурна, 15 минути
и излязоха около 30 бройки, като утроиха обема си.
* Меденките се правят много лесно и бързо.
* Разтопих 1 шоколад с малко масло,
* Разтопих 1 шоколад с малко масло,
за да направя глазурата и полях меденките обилно.
* В началото, след като изстинаха, се втвърдиха
и станаха хрупкави, но на следващия ден поомекнаха,
така че е за препоръчване да престоят поне една вечер.
* В началото, след като изстинаха, се втвърдиха
и станаха хрупкави, но на следващия ден поомекнаха,
така че е за препоръчване да престоят поне една вечер.
P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук група - тук.
... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към шоколада, нали?!
:)
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към шоколада, нали?!
:)
Няма коментари