Канелени кифлички

Необходими продукти

1 и 1/2 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.ч. олио
1/2 ч.ч. захар
1 пак. суха мая
4 и 3/4 ч.ч. брашно
1/2 пак. бакпулвер
щипка сол
50 гр. масло
1/2 ч.ч. кафява захар
канела

Начин на приготвяне

1. Затопленото мляко смесваме със захарта,
    олиото и маята и оставяме за 5 мин. настрани.
2. Добавяме 4 ч.ч. брашно и бъркаме с дървена лъжица,
    докато се получи лепкава смес,
    покриваме със стреч фолио и завиваме с кърпа,
    оставяме 1 час на топло да отпочине.
3. Изсипваме половината пакетче бакпулвер,
    солта и останалото брашно - замесваме меко тесто.
4. Разточваме го на голям правоъгълник,
    който намазваме с маслото на стайна температура,
    отгоре поръсваме с кафявата захар и канелата.
5. Завиваме на руло, което разрязваме на кръгчета 
    с дебелина около 1-2 с.м. и подреждаме в тавичка,
    покрита с хартия за печене.
6. Оставяме кифличките да престоят за още половин час,
    след което ги печем 30 мин. в предварително загрятя фурна
    на 180 градуса.
7. Може да приготвите и глазура като разбиете 1 белтък
    с 3 с.л. пудра захар до получаване 
    на хомогенна и гъста смес.

Много вкусни и ароматни, меки и сладки! :)

P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук група - тук.
       ... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към шоколада, нали?!
 :)


Няма коментари