Необходими продукти
1 и 1/2 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.ч. олио
1/2 ч.ч. захар
1 пак. суха мая
4 и 3/4 ч.ч. брашно
1/2 пак. бакпулвер
щипка сол
50 гр. масло
1/2 ч.ч. кафява захар
канела
Начин на приготвяне
1. Затопленото мляко смесваме със захарта,
олиото и маята и оставяме за 5 мин. настрани.
2. Добавяме 4 ч.ч. брашно и бъркаме с дървена лъжица,
докато се получи лепкава смес,
покриваме със стреч фолио и завиваме с кърпа,
оставяме 1 час на топло да отпочине.
3. Изсипваме половината пакетче бакпулвер,
солта и останалото брашно - замесваме меко тесто.
4. Разточваме го на голям правоъгълник,
който намазваме с маслото на стайна температура,
отгоре поръсваме с кафявата захар и канелата.
5. Завиваме на руло, което разрязваме на кръгчета
с дебелина около 1-2 с.м. и подреждаме в тавичка,
покрита с хартия за печене.
6. Оставяме кифличките да престоят за още половин час,
след което ги печем 30 мин. в предварително загрятя фурна
на 180 градуса.
7. Може да приготвите и глазура като разбиете 1 белтък
с 3 с.л. пудра захар до получаване
на хомогенна и гъста смес.
Много вкусни и ароматни, меки и сладки! :)
P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук група - тук.
... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към шоколада, нали?!
:)
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към шоколада, нали?!
:)
Няма коментари