Леща с картофи

Необходими продукти

1 гл. лук
1 морков (голям)
4 картофа
250 гр. леща (френска)
10 ск. чесен
2 с.л. брашно
2 с.л. червен пипер
2 с.л. масло

Начин на приготвяне

1. Нарязах на ситно лука, настъргах моркова, 
а всяка скилидка чесън разрязах на 3 части.
2. Задуших лука, чесъна и моркова в малко олио 
за около 3-4 мин., след което добавих и картофите, 
нарязани на не много големи парчета.
3. Добавих 1 с.л. червен пипер, разбърках няколко пъти, 
долях с вода и оставих манджата да къкри.
4. Малко преди да бъдат напълно готови картофите,
добавих измитата леща и варих до готовност.
*Използвах френска леща, 
защото увира по-бързо от обикновената.
5. В малка касерола смесих 1 с.л. червен пипер, 
2 с.л. брашно, маслото и загрях на слаб котлон 
при непрекъснато бъркане 
като добавях и от бульона на манджата, 
за да се размие брашното - използвах телена бъркалка.
6. Накрая изсипах застройката в тенджерата 
и изключих котлона.

За пръв път правя такъв тип леща, 
но определено много ми допадна,
особено с магданоз и люти чушки. :)

P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук група - тук.
       ... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към храната, нали?!



Няма коментари