Необходими продукти
1 гл. лук
1 морков (голям)
4 картофа
250 гр. леща (френска)
10 ск. чесен
2 с.л. брашно
2 с.л. червен пипер
2 с.л. масло
Начин на приготвяне
1. Нарязах на ситно лука, настъргах моркова,
а всяка скилидка чесън разрязах на 3 части.
2. Задуших лука, чесъна и моркова в малко олио
за около 3-4 мин., след което добавих и картофите,
нарязани на не много големи парчета.
3. Добавих 1 с.л. червен пипер, разбърках няколко пъти,
долях с вода и оставих манджата да къкри.
4. Малко преди да бъдат напълно готови картофите,
добавих измитата леща и варих до готовност.
*Използвах френска леща,
защото увира по-бързо от обикновената.
5. В малка касерола смесих 1 с.л. червен пипер,
2 с.л. брашно, маслото и загрях на слаб котлон
при непрекъснато бъркане
като добавях и от бульона на манджата,
за да се размие брашното - използвах телена бъркалка.
6. Накрая изсипах застройката в тенджерата
и изключих котлона.
За пръв път правя такъв тип леща,
но определено много ми допадна,
особено с магданоз и люти чушки. :)
P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук група - тук.
... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към храната, нали?!
... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към храната, нали?!
Няма коментари