Гъбена супа

Необходими продукти

350 гр. гъби печурки
2 моркова
1 гл. лук
1 к.ч. ориз
2 с.л. масло
2 с.л. брашно
1 ч.ч. пр. мляко
черен пипер
маточина
сол

Начин на приготвяне

1. Почистих и наситних лука и гъбите, 
а морковите настъргах на едро ренде.
2. Задуших зеленчуците в малко олио,
    след което добавих ориза и бърках около 5 мин.
3. Долях с вода и оставих супата да ври,
докато оризът набъбне, овкусих с подправки.
4. Направих застройката като сложих в касерола
    маслото и брашното - бърках енергично на котлона,
    добавих млякото и отново бърках с тел, 
докато не се получи  хомогенна и гъста смес.
5. Започнах да добавям от бульона към застройката,
    отново разбърквайки хубаво 
и накрая излях застройката в супата.
6. Оставих супата да клокне и изключих котлона.

Много бърза и лесна супа, за моментите, 
в които не ви се намират много продукти!

P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук група - тук.
       ... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към храната, нали?!

Няма коментари