Необходими продукти
350 гр. гъби печурки
2 моркова
1 гл. лук
1 к.ч. ориз
2 с.л. масло
2 с.л. брашно
1 ч.ч. пр. мляко
черен пипер
маточина
сол
маточина
сол
Начин на приготвяне
1. Почистих и наситних лука и гъбите,
а морковите настъргах на едро ренде.
2. Задуших зеленчуците в малко олио,
след което добавих ориза и бърках около 5 мин.
3. Долях с вода и оставих супата да ври,
докато оризът набъбне, овкусих с подправки.
4. Направих застройката като сложих в касерола
маслото и брашното - бърках енергично на котлона,
добавих млякото и отново бърках с тел,
докато не се получи хомогенна и гъста смес.
5. Започнах да добавям от бульона към застройката,
отново разбърквайки хубаво
и накрая излях застройката в супата.
6. Оставих супата да клокне и изключих котлона.
Много бърза и лесна супа, за моментите,
в които не ви се намират много продукти!
P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук група - тук.
... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към храната, нали?!
... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към храната, нали?!
Няма коментари