Тиквени бонбони


Необходими продукти

30 бр. фурми
3 с.л. печена тиква
1 с.л. сусамов тахан
1 к.ч. вода
7 с.л. овесени трици
14 с.л. овесено брашно
кокосови стърготини
лимоновa кора
джинджифил
индийско орехче
канела
какао

Начин на приготвяне

1. Накиснах фурмите в гореща вода за около час.
2. Почистих ги от люспите и костилките.
3. Сложих ги в блендер с тахана, тиквата и водата.
4. Смелих добре - сместа се получи като пюре.
5. Добавих подправките - по малка щипка,
    като най-много сложих от канелата.
6. Добавих триците, разбърках добре, покрих съда с фолио 
    и оставих една нощ в хладилник, за да омекнат триците.
7. На сутринта добавих овесеното брашно и лимоновата кора.
8. Сместа стана идеална за оформяне, 
нито много мека, нито много твърда.
9. Оформих малки топчета като 
половината от тях овалях в какао,
    а другата част в кокосови стърготини.

* Излизат около 40 бонбона.
* Използвайте и есенция ванилия/ром, 
ще заухае чудесно. (Аз нямах.)

P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук група - тук.
       ... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към храната, нали?!