Лайм тарт

Необходими продукти

За блата

270 гр. обикновени бисквити
150 гр. масло

За крема

800 мл. кондензирано мляко 
400 мл. сметана с масленост над 30%
4 жълтъка
3 лайма
1 лимон

Начин на приготвяне

1. Разбиват се с миксер жълтъците за около 3-4 мин.
2. Добавя се кондензираното мляко 
при непрекъснато разбиване.
3. Следва сметаната.
4. Накрая сокът от лимона и лайма + лайм зест.
5. Блатът се приготвя като се натрошат на ситно 
бисквитите и се смесят с мекото масло. 
(Точно както се прави блат за чийзкейк.)
6. След като се разпредели сместа за блата 
равномерно по формата за тарт, се излива и кремът.
7. Пече се за 15-16 мин. на 160 градуса.
8. Оставя се да изстине и се прибира в хладилник.

Доста бързо и лесно решение за топлите дни. 
Много свежо, леко и приятно!

P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук група - тук.
       ... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към храната, нали?!

Няма коментари