Пълнени чушки с ориз и кайма

Необходими продукти

8-10 средно големи чушки
400 гр. кайма
3/4 ч.ч. ориз
1 домат
1 морков
1 гл. лук
червен пипер
черен пипер
чубрица
сол

За сос "Бешамел"

30 гр. масло
30 гр. брашно
500 мл. прясно мляко
черен пипер
индийско орехче
сол

Начин на приготвяне

1. Овкусяваме каймата с черен пипер, сол и чубрица.
2. Запържваме наситнените лук и морков.
3. Добавяме каймата и бъркаме, 
докато тя се раздроби и позапържи.
4. Добавяме измития ориз, 
след което червения пипер и бъркаме 2-3 мин.
5. Следва обеления и нарязан на ситно домат.
6. Накрая 2 ч.ч. вода и варене под капак, 
но с периодично разбъркване, защото сместа загаря.
7. Когато оризът стане почти готов 
и не е останал много сос, махаме от котлона.
8. Пълним чушките и ги поставяме в тавичка. 
9. Отгоре поливаме с тънка струя олио, 
малко сол и печем на 180 градуса за около час и половина.
10. Накрая приготвяме соса като разтопим маслото на котлон,
добавим брашното и бъркаме с телче непрестанно за 5 мин.,
добавяме млякото на тънка струя при непрекъснато бъркане,
когато се сгъсти леко, премахваме от котлона и слагаме подправките. 
*Имайте предвид, че сосът ще се сгъсти още като изстине.

P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук група - тук.
       ... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към храната, нали?!
 :)

Няма коментари