Шоколадово суфле

Необходими продукти

6 бр. яйца
200 гр. шоколад
175 гр. краве масло
125 гр. брашно
200 гр. захар
есенция ванилия

Начин на приготвяне

1. Разтапяме маслото и шоколада на водна баня.
2. Разбиваме яйцата и захарта.
3. Добавяме шоколада към яйцата.
4. Следва и брашното като разбъркваме внимателно 
с дървена шпатула до хомогенна смес.
5. Накрая се добавя малко есенция от ванилия.
6. Суфлетата се замразяват и преди ядене 
се пекат на 200 градуса за около 10 мин. 
    В зависимост от фурната, времето може да варира 
между 8 и 12 минути.
    Най-сигурният начин за проверка е, 
когато суфлетата са се надули и пропукали.

Ако забравите да намажете формички с масло 
и да ги поръсите с малко брашно преди печене,
не се притеснявайте, суфлетата излизат много лесно
само трябва с тънък и остър нож да минете 
по краищата на формичките след като се изпекат.

Бройките са точно 10.


P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук група - тук.
       ... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към храната, нали?!
 :)



Няма коментари