Шакшука - яйца по арабски

Необходими продукти

4 яйца
3 чушки (червени)
3 стръка праз лук
2 ск. чесън
500 гр. домати (консерва)
краве сирене
магданоз
чили (люспи)
червен пипер
черен пипер
чубрица
захар
сол

Начин на приготвяне

1. Нарязах на тънки колелца праз лука.
2. Обелих чушките и ги нарязах на полумесеци.
3. Скилидките чесън наситних.
4. Задуших в малко олио и гхи (пречистено масло) 
праз лука и чесъна до златисто.
5. Добавих чушките и оставих под капак да омекнат.
6. Овкусих с червен пипер и сол, разбърках.
7. Добавих доматите, сол, черен пипер, захар, 
чили и чубрица на вкус.
8. Когато сместа се сгъсти, 
    направих малки дупчици и чукнах по едно яйце във всяка.
9. Доготвих под капак.
10. Преди сервиране, поръсих със зехтин, магданоз, 
сирене и малко чили.

Много лесно и вкусно се получи!
Продуктите са за две порции (на човек по 2 яйца).

 P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук група - тук.
       ... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към храната, нали?!
 :)


Няма коментари