Необходими продукти
1 и 1/2 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. какао
1/2 ч.л. сода
1 бакпулвер
щипка сол
200 гр. крема сирене
1 ч.ч. кафява захар
125 гр. краве масло
есенция ванилия
кората на 1 портокал
100 гр. шоколад
1 яйце
Начин на приготвяне
1. Брашното, какаото, содата, бакпулвера и солта се смесват.
2. В друга купа крема сиренето (меко) и захарта
се разбиват до хомогенна смес.
3. Добавя се яйцето и разтопеното масло,
сместа отново се разбива и трябва да стане пухкава.
4. Накрая се капва от есенцията ванилия.
5. Сухите съставки се добавят на части към течните,
докато се разбиват с миксер,
до получаването на пухкава хомогенна смес,
вече трудна за разбиване от миксера.
6. Шоколадът се нарязва на малки парченца
и половината се добавя към сместа.
7. Портокаловите корички се прибавят към сместа,
всико се разбърква хубаво.
8. С помощта на лъжица за сладолед
се оформят сладките върху тава,
покрита с хартия за печене,
се оформят сладките върху тава,
покрита с хартия за печене,
а отгоре се поставят малки парченца от останалия шоколад.
9. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса
за около 15 мин. (трябва да са мекички,
но достатъчно твърди, за да се извадят без да се разтекат).
но достатъчно твърди, за да се извадят без да се разтекат).
Много вкусни, големи и сочни бисквитки!
P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук група - тук.
... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към храната, нали?!
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към храната, нали?!
:)
Няма коментари