Необходими продукти
250 мл. прясно мляко
1 и 1/2 с.л. захар
1 и 1/2 с.л. брашно
1 пакетче суха мая
4 яйца
2 с.л. сол
150 мл. олио
700 гр. брашно
маково семе
200 гр. сирене
Начин на приготвяне
1. Затопляме леко прясното мляко.
2. Добавяме маята, захарта и брашното (1 и 1/2 с.л.),
разбъркваме и оставяме настрани да шупне.
3. Пресяваме брашното.
4. Прибавяме 3 яйца, солта, олиото и вече шупналата мая.
5. Месим меко тесто, което оставяме да почине 3 часа.
6. След като тестото е утроило обема си (1250 гр.),
го разделяме на 2 равни части (2 x 625 гр.) .
7. Всяка част разточваме на кръг с дебелина около 0,3 см.
8. След това разрязваме кръга на 16 триъгълни равни части.
9. Натрошаваме сирене около 200 гр.
(аз добавих и малко от саламурата докато го намачквах,
за да стане малко по-сочно).
10. В дебелия край на всяка триъгълна част
слагаме малко от сиренето,
пристягаме я добре, за да не излезе плънката,
и завиваме на рулце.
11. По този начин приготвяме и останалите кифлички.
12. Когато са навити, поставяме кифличките в тава,
покрита с хартия за печене, намазваме с разбито яйце,
поръсваме с маково семе,
оставяме да починат за около 20 мин преди да изпечем.
13. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса
докато придобият златист загар.
Изключително вкусни, мекички и пристрастяващи!
P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук група - тук.
... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към храната, нали?!
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към храната, нали?!
:)
Няма коментари