Гъбена каша

Необходими продукти

500 гр. печурки
1 ск. чесън
1 гл. лук
1 морков
3 с.л. брашно
1 ч.ч. прясно мляко
черен пипер
краве масло
магданоз
мащерка
олио
сол

Начин на приготвяне

1. Гъбите се почистват и нарязват на филийки.
2. Овкусяват се със сол, черен пипер и мащерка.
3. Готвят се в сух тиган/тенджера, докато пуснат водичка.
4. След това се добавя 1 с.л. краве масло, разбъркват се, 
    готвят се до изпаряване на водата.
5. Лукът и морковите се почистват и наситняват.
6. Задушават се в малко олио.
7. Към тях се добавят 3 с.л. брашно и се запържва до златисто.
8. Добавят се 1 ч.ч. топло мляко + 1 ч.ч. топла вода.
9. Бърка се докато брашното се разтвори,
    след което се налива още вода.
10. Добавят се гъбите и се готви до желаната гъстота.

Изключително лесна и същевремнно много вкусна каша.
Поднасям с прясно изцеден лимонов сок, 
черен и лют пипер, и разбира се ситно нарязан магданоз.

P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук група - тук.
       ... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към храната, нали?!


:)


Няма коментари