Чийзкейк "Ню Йорк"


Необходими продукти
  
165 гр. бисквити с масло
90 гр. краве масло
400 гр. крема сирене
120 гр. захар
200 гр. заквасена сметана
150 мл. течна сметанa
2 с.л. царевично нишесте
2 яйца
сокът на 1/2 лимон
1 шушулка ванилия


Начин на приготвяне

1. Бисквитите се натрошават.
2. Смесват се с мекото краве масло и се разбъркват до хомогенност.
3. Оформя се блат в тавичка с падащо дъно.
4. Стените на тавата се намасляват 
и се облипат с хартия за печене,
а отвън цялата тава се обвива с дебел слой 
алуминиево фолио, който покрива и стените.
5. Крема сиренето и захарта се смесват 
с помощта на телена бъркалка.
6. Следва заквасената сметана и бъркане отново.
7. След това - течната сметана, нишестето, 
лимоновия сок и остърганата ванилия 
- всичко се разбърква до хомогенност.
8. Сместа се изсипва върху бисквитения блат 
и се заглажда отгоре внимателно.
9. Поставяме чийзкейка в по-дълбока тава, 
наливаме около 1 пръст вода и печем на водна баня.
10. Първите 30 мин. чийзкейкът се пече на 180 градуса, 
след това се намаля на 150 градуса за още 30 мин, 
след което се оставя да почине 1 час във фурната.
11. Хубаво е да престои една вечер 
в хладилник преди консумация.

*Съветвам ви да използвате хубаво крема сирене, 
гладко и кремообразно, 
за да стане консистенцията на чийзкейка хубава.

Изключително лек и ефирен, много приятен и нежен вкус.
Дори и да нямате сладко, с което да гарнирате отгоре, 
ще ви хареса изключително много.

P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук група - тук.
       ... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към храната, нали?!

:)


Няма коментари