Необходими продукти
500 гр. кайма
1/2 ч.ч. ориз
1 гл. лук
1 яйце
сол
магданоз
кимион
чубрица
черен пипер
6 с.л. брашно
200 гр. кисело мляко
1 жълтък
Начин на приготвяне
1. Почистих и наситних лука и магданоза,
след което ги добавих към каймата.
2. Следва измитият ориз и яйцето.
3. Накрая овкусих със солта, пипера, чубрицата и кимиона.
4. Разбърках много хубаво каймата и оформих кюфтенца,
малко по-големи от орех.
малко по-големи от орех.
5. Овалях ги в брашно (около 2 с.л.) и ги сложих да се варят
в предварително осолена и вече завряла вода.
6. Подготвих застройката като разбих много добре
жълтъка, киселото мляко и 4-те с.л. брашно.
7. Когато кюфтенцата набъбнат и са почти готови
идва време за застройката.
8. Към вече готовата смес от жълтъци, мляко и брашно
прибавих бульон като непрекъснато бърках,
за да не се пресече.
9. След като застройката стана вече гореща
- върнах я в тенджерата, разбърках и оставих още малко
на котлона докато се сгъсти, отново разбърквайки често.
Поднесох с магданоз, черен пипер и лимонов сок. Вкусотия!
P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук група - тук.
... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към храната, нали?!
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към храната, нали?!
:)
Няма коментари