Испански омлет

 Необходими продукти

3 картофа (450 гр.)
5 яйца
1 гл. лук
1 зелена чушка
100 гр. пушено свинско
пармезан
черен пипер
сол

Начин на приготвяне

1. Почистваме картофите и ги нарязваме на много тънки, 
почти прозрачни кръгчета.
2. Почистваме лука и чушката и ги нарязваме на полумесеци.
3. Месото нарязваме на тънки ивици.
4. Започваме да пържим картофите, 
но когато започнат за придобиват 
    лек златист цвят по краищата ги изваждаме. 
    Трябва съвсем леко да си променят цвета и да останат меки.
5. Лукът и чушката готвим в много малка част 
от мазнината на картофките.
6. Когато започнат да омекват и да променят цветя си, 
добавяме месото.
7. Разбиваме 5-те яйца, към тях добавяме картофите,
зеленчуците, месото, черният пипер и солта.
8. Изсипваме сместа в намаслено тиганче и готвим 
за около 5 мин. на котлона като проверяваме 
да не изгори отдолу.
9. След това преместваме тигана от котлона в 
    предварително загрятата фурна на 180 градуса за 15-20 мин.
10. Преди да поднесем го обръщаме върху чиния, 
поръсваме с магданоз 
и комбинираме с чаша айрян за пълен разкош!

P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук група - тук.
       ... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към храната, нали?!


Няма коментари