Еклери


Необходими продукти


150 гр. брашно
3 големи яйца
260 мл. вода
130 мл. олио


За крема:


100 гр. захар
50 гр. масло
500 мл. прясно мляко
60 гр. брашно
130 мл. вода
ванилия


Начин на приготвяне

 1. Водата и олиото се смесват в касерола
и оставят на котлона до пълно завиране.
2. След като сместа заври, котлона се изключва,
добавя се брашното и се разбърква докато стане гъста смес.
3. Сместа се оставя да се охлади, след което се добавят
яйцата, едно по едно, като след всяко се разбърква хубаво.
4. С лъжица или шприц се оформят върху хартия за печене
малки кръгчета или розички от вече охладената смес.
(Имайте предвид, че каквато и форма да изберете,
еклерът трябва да има височина, за да стане както трябва).
5. Еклерите се пекат в предварително загрята 
на 200 градуса фурна за 30 мин. (без да се отваря фурната!).
6. Кремът се приготвя като млякото и захарта се смесват
и оставят на котлона докато заврат.
7. След това се добавя предварително разбитото брашно с вода
на тънка струйка при непрекъснато бъркане.
8. Кремът се бърка непрекъснато на много слаб котлон, 
докато не придобие консистенция малко по-гъста от боза.
9. След това кремът се маха от котлона, добавя се маслото,
както и ванилията и се оставя да се охлади.
10. Преди да се премине към сглобяване, 
еклерите и кремът трябва да са изстинали.
11. Сглобяването става като всеки еклер се разрязва внимателно
през средата на две части и всяка част се пълни с крем.
12. Преди да се слепят частите, се оставят няколко минутки
 настрани докато кремът да попие във всяка част.
13. След слепянето и получаването на пълните еклери,
те се поръсват с пудра захар и се сервират.

Еклерите са чудесен десерт, 
прекрасно допълнение към всяко кафе или чай!

P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук група - тук.
       ... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към храната, нали?!

:)



Няма коментари