Бисквитена торта с маскарпоне и боровинки

ноември 14, 2017



Необходими продукти

2 големи пакета обикновени бисквити с масло /2x250гр./
500 мл. прясно мляко + още малко за напояване
1 пакет нишесте /ванилия/
7 с.л. захар
3 с.л. масло
2 жълтъка
250 гр. заквасена сметана
2 кутии маскарпоне /2x250 гр./
сладко от боровинки /300 гр./
шепа орехи /натрошени/
2-3 с.л. сладък алкохол

Начин на приготвяне

1. Кипват се 400 мл. прясно мляко и захарта.
2. Разбиват се 2-та жълтъка, нишестето
    и 100-те мл. прясно мляко.
3. Прибавя се жълтъчната смес към сместа с млякото,
    което къкри тихо на котлона, при непрекъснато бъркане
    докато се сгъсти и се отмества от котлона.
4. Добавя се маслото и се оставя да се охлади напълно
    като се разбърква често.
5. С вилица се смесват маскарпонето и заквасената сметана.
6. Добавя се по 1 лъжица от напълно студения крем,
    бърка се до хомогенна смес.
7. На дъното на тавичка се сипва малко от крема.
8. Върху него се нареждат напоените с прясно мляко бисквити,
    върху тях се поставя от сладкото, разредено с малко алкохол,
    след това крема.
9. Най-отгоре се поставя само крем и натрошени орехи.

Това е любимата торта на мама.
И с право!
Страхотна е!

P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук група - тук.
       ... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към храната, нали?!
 :)


You Might Also Like

2 коментара

Popular Posts

Представена публикация

Над нещата

Някъде там. На високо. Над целия град. Над всички проблеми. Над всички хора. Над нещата. Някъде там. Където...

Google+ Followers