Бисквитена торта с маскарпоне и боровинки



Необходими продукти

2 големи пакета обикновени бисквити с масло /2x250гр./
500 мл. прясно мляко + още малко за напояване
1 пакет нишесте /ванилия/
250 гр. заквасена сметана
2 кутии маскарпоне /2x250 гр./
сладко от боровинки /300 гр./
шепа орехи /натрошени/
2-3 с.л. сладък алкохол
7 с.л. захар
3 с.л. масло
2 жълтъка

Начин на приготвяне

1. Кипват се 400 мл. прясно мляко и захарта.
2. Разбиват се 2-та жълтъка, нишестето
    и 100-те мл. прясно мляко.
3. Прибавя се жълтъчната смес към сместа с млякото,
    което къкри тихо на котлона, при непрекъснато бъркане
    докато се сгъсти и се отмества от котлона.
4. Добавя се маслото и се оставя да се охлади напълно
    като се разбърква често.
5. С вилица се разбъркват маскарпонето и заквасената сметана,
след което се добавят по етапно към вече студеният крем,
    с леки движения се смесват двата крема до хомогенност.
6. На дъното на тавичка се сипва малко от крема.
7. Върху него се нареждат напоените 
с прясно мляко бисквити, върху тях се поставя от сладкото, 
разредено с малко алкохол, след това крема.
8. Най-отгоре се поставя само крем и натрошени орехи.

Това е любимата торта на мама.
И с право!
Страхотна е!

P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук група - тук.
       ... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към храната, нали?!
 :)


2 коментара