Картофена яхния

февруари 07, 2018


Необходими продукти

10 картофа
3 глави лук
1 стрък праз лук
2 стръка пресен чесън
червен пипер
черен пипер
чубрица
олио
сол

Начин на приготвяне

1. Почистените глави лук нарязах на тънки полумесеци.
2. Праз лука нарязах на тънки колелца.
3. Картофите - почистени - нарязах на едро.
4. Задуших праза и кромида в малко олио за около 3-5 мин.
5. Добавих картофите, червения пипер,
    черния пипер, солта и разбърках за 1-2 мин.
6. Долях с вода и оставих на слаб огън да къкри.
7. Поръсих с чубрица и след като видях, 
    че картофите са вече готови, изключих котлона.
8. За финал - ситно нарязан пресен чесън.

Много вкусна яхнийка стана. Леко сладникава.
Напомняща на баба. :)

P.S. Заповядайте в моята сладка група във Фейсбук - тук.
       Целта ми е да създам най-голямата сладка група,
       независимо дали става въпрос за здравословни,
       вегански, вегетариански или съвсем нормални рецепти със захар,
       която да е сладка не само на снимки, но и на приказки.
       Щастие, хармония и сладост!

      *Все пак отровата е в дозата, а не в самите продукти, които консумираме. :)

You Might Also Like

2 коментара

Popular Posts

Представена публикация

Над нещата

Някъде там. На високо. Над целия град. Над всички проблеми. Над всички хора. Над нещата. Някъде там. Къде...

Google+ Followers