Необходими продукти
1 кг. зелка
3 моркова
1 с.л. червен пипер
черен пипер
1-2 с.л. захар
1 консерва домати
2 с.л. олио
сол
Начин на приготвяне
1. Почистваме и нарязваме зелето на ивици.
2. Почистваме и настъргваме морковите.
3. Котлонът трябва да е на средна степен.
3. Слагаме олиото в тенджерка и добавяме зелето,
след което и морковите, захлупваме.
4. Оставяме зеленчуците да се задушат,
като периодично разбъркваме.
5. Когато обемът на зелето спадне,
добавяме червения пипер и разбъркваме.
6. След 2-3 минутки добавяме доматите,
подправките и оставяме отново да се задушава.
7. Бъркаме периодично и внимаваме да не загори,
защото ... при мен имаше такава ситуация...
Зелето ми загоря мноооого,
но успях да го спася все пак.
Тенджерката я оставих за накисване,
а зелето прехвърлих в йенска тавичка и допекох
във фурната, докато стане готово.
Та, внимавайте :D, но ако се случи загаряне,
възможно е спасение, не се бойте! :)
Иначе стана мноого вкусно!
Единият вариант е да досготвите
зелето в тенджерката на котлона,
другият вариант е да довършите във фурната,
на около 180 градуса до омекване.
С няколко домашни люти чушки (рецепта тук)
и много черен пипер си е направо бомба!
P.S. Заповядайте в моята сладка Фейсбук група - тук.
... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към храната, нали?!
... защото всичко, от което се нуждаем е любов ...
А, знаем, че няма по-искрена любов от тази към храната, нали?!
Няма коментари